BéKSZI kollégiumi ballagás

Elballagtak a kollégisták

Elköszöntek a végzős kollégista diákok a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola (BéKSZI) kollégiumától április végén. Az évtizedes hagyomány szerint a „Ballag már a vén diák…” dalra vonultak le a szintekről, majd sorakoztak fel az erre az alkalomra feldíszített étkezőben. A most először öltönyben búcsúzó diákok ezt követően hallgatták meg a Himnuszt, majd foglalták el helyeiket.

A 2014/2015-ös tanévtől Kiss Mihály, a BéKSZI Trefort Ágoston Tagintézményének vezetője köszönt el, aki egyebek mellett arra hívta fel a most szakmát szerző diákok figyelmét, hogy ha lehetőségük van rá, akkor itthon kamatoztassák az intézményben megszerzett szakmai tudásukat. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Berek József, a Kós tagiskola helyettes vezetője is, aki hallhatta Földi Zsolt nevelőtanárt, aki a nevelő testület nevében búcsúzott, sőt a tanár úr gitárjátékával is emelte az ünnepség fényét.
A ballagási műsort követően került sor az idei elismerések átadására. A József Attila-díjjal járó 10 ezer forintot Tárnok Péter vehette át Kiss Mihálytól és Csibor Géza kollégiumvezetőtől.
Elismerést kapott még: Ürmösi Gergő (jó tanuló, jó sportoló), Takács Dániel (kiváló sportoló), Varjú Sándor (közösségi munka), Vass András (tanulmányi eredmény) és Fekete Dávid (karitatív tevékenység).

További képek a facebook oldalunkon