Épületgépész technikus, kőműves és hidegburkoló tanulók Máltán

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára című Leonardo da Vinci mobilitási projektje támogatásával hat BéKSZI-s tanuló utazott ki Málta szigetére, hogy ott egy hónapos szakmai gyakorlat keretében bővítse szakmai tudását, fejlessze idegen nyelvi készségeit, valamint növelje kulturális ismereteit.

A csoport 2015. április 18-án utazott ki a kis dél-európai szigetre, a projekt koordinátora, Kruzsic László tanár vezetésével, aki egy hetet töltött a diákokkal, segítve a beilleszkedést a megszokottól eltérő környezetben.
 
Juhász Márk, Fábián István és Soós Ádám kőműves és hidegburkoló tanulók különböző hotelek épületeinek karbantartó feladataiban vesznek részt, kül- és beltéri felületeket javítanak, burkolnak. Bogdán Erik, Ökrös Erik és Katona Zoltán épületgépész technikus tanulók egy lakóparki építkezés munkálataiba kapcsolódnak be, többek között különböző vezetékeket, csöveket, elektromos berendezéseket szerelnek, építenek.
 
Bár a diákok megszokták már a kinti munkakörülményeket, a mediterrán klímát, van, akinek hiányzik a hazai környezet is. A honvágyat enyhíti Málta gyönyörű tengerpartja, ahol a tanulók a szabadidejüket a legszívesebben töltik.
 
A dél-európai gyakorlat május 17-én zárul, melyet követően a diákok fényképekkel illusztrált munkanaplóval számolnak be tanáraiknak a kint töltött időről, a szakmai tapasztalatokról.