Befejeződtek a BéKSZI tavaszi külföldi szakmai gyakorlatai

Az idei esztendő tavaszán a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BéKSZI) húsz tanulójának nyílt lehetősége arra, hogy Máltán és Spanyolországban töltsenek el egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot. 

A tanulók kiutazásának és kint tartózkodásának költségeit európai uniós pályázati források biztosították a részbe már záruló Egész életen át tanulás, és a tavaly indult Erasmus+ program segítségével. A BéKSZI Kós, Trefort és Zwack tagiskoláinak diákjai Máltán a vendéglátásszervező-vendéglős, az épületgépész, valamint kereskedő és eladó szakmákban bővíthették ismereteiket egy-egy szállodában, kereskedelmi egységekben, illetve egy lakóparki építkezésen. 
Az erősáramú elektrotechnikus tanulók pedig Spanyolországban egy megújuló energiát hasznosító cég berendezéseinek javítási, karbantartási munkálataiba kacsolódhattak be.
A sikeresen teljesített gyakorlatot követően a diákok megkapták az európai munkaerőpiacon egyre ismertebbé váló Europass mobilitási igazolványt, mely ajánlólevélként segíti majd őket a sikeres elhelyezkedésben.
Az Erasmus+ program egyébként folytatódik. Már döntés is született arról, hogy a BéKSZI 2017 júniusáig 51 szakképzési tanulója és 21 szakképzési munkatársa vehet részt hasonló külföldi programokon több mint 126 ezer eurós forrás segítségével.